Hedersgäster: Caroline och Cancerdrabbade Mickael Edlund

Hedersgäster: Caroline och Cancerdrabbade Mickael Edlund

Läs mer deras egna berörande ord.

 

Mitt namn är Caroline och jag bor på Gotland tillsammans med min man Micke och våra barn Elton, 5 år, och Enya, 2 år.

Vi flyttade till Gotland för 10 år sedan, och blev blixtförälskade i ön. I januari 2009 flyttade vi in i vårt egenritade hus i Tofta söder om Visby. Vår son föddes i februari samma år och familjelyckan var total. Men ett par månader senare började Micke må dåligt. Det började med vad vi trodde var en panikångestattack. Micke fick medicinering, trots att ingen undersökning gjordes. Attackerna kom tätare och tätare och under sommaren blev han inlagd på psyket för observation. Det kändes så märkligt, både Micke och jag var övertygade om att det inte var något fel på hans psyke, han är den mest stabila person jag känner. Vi krävde en skallröntgen, något som läkarna inte var alls pigga på att göra. Tillslut gav de med sig, jag gissar att de var trötta på vårt tjat. 

 

Dagen då vi fick beskedet kommer jag aldrig att glömma. ”Har du funderat något på vad det kan vara?” frågade läkaren. ”Ja, det värsta scenariot är väl om det var en tumör” skojade Micke. Och jag minns hur jag nästan skrattade med, det var ju så löjligt långt borta. Läkarna på psyk hade ju sagt att Micke var 30 år för ung för att ha en hjärntumör. ”Så du har tänkt tanken i alla fall?” sa läkaren. Och då blev allt svart. Hela vår värld rasade. Elton satt som ett litet ljus i vagnen, 6 månader gammal. Jag säckade ihop och fick lägga mig på britsen i rummet, medan sköterskan hämtade lugnande till mig. 

 

Sedan dess har Micke gått igenom tre operationer, en strålbehandling och nu i sommar genomgår han sin första cellgiftsbehandling. Var tredje månad har han gjort en röntgen och mottagit nya besked, ibland bra och ibland dåliga. Att försöka få till en fungerande vardag där emellan har varit en stor utmaning.

 

Sommaren 2013 fick vi av goda vänner höra talas om Stödkompisarna, en patientgrupp i Göteborg. Med Stig Dahlgren i spetsen anordnade de parkurser för cancerdrabbade och deras respektive ute på Brännö. Vi sökte, kom med, och tyckte det var helt fantastiskt. Stig tillsammans med sin underbara grupp terapeuter gav oss hoppet tillbaka, och fick oss att se framåt igen. Vi har efter det haft fortsatt kontakt med både Stig och de andra terapeuterna, och när vi fick höra att Stödkompisarna anordnade en helg tillsammans med Jörgen Tranberg på temat ”Tankens Kraft” i Uddevalla, var vi inte sena att hoppa på. Och det var helt fantastiskt! Jörgen gick igenom grundläggande embryologi (som jag ärligt talat kände var lite överkurs just i den stunden, men som jag senare förstod var väldigt viktigt för att förstå sammanhanget), kroppens alla hormoner, cellernas rörelse och vibrationer, proprioreception (dvs kopplingen mellan centrala nervsystemet, hjärtat och de enskilda cellerna), magkänsla mm. Mycket avancerade områden, som Jörgen har en otrolig förmåga att förklara på ett enkelt och lättförståeligt sätt. Vi sög i oss som svampar av all information Jörgen gav oss. Micke hade också förmånen att inför resten av gruppen få testa på en behandling av Jörgen. En mäktig upplevelse både för Micke och för oss som såg på, jag tror inte att ett öga var torrt efteråt.

 

Jörgen är i grunden doktor i komplementär medicin med enorm kompetens och erfarenhet, som han kombinerar med sina kunskaper inom den koplemenära medicinen,  och det gör att vårt förtroende för honom är väldigt stort. Att allt han lär ut dessutom är grundat i forskning, gör det hela än mer intressant.  Kort sagt var dagarna med Jörgen en aha-upplevelse för oss, och vi kände oss stärkta av tanken att vi faktiskt kan påverka hur vi mår i mycket större utsträckning än vad vi vetat om tidigare. 

 

Som avslutning på dessa dagar fick vi flera konkreta verktyg med oss hem, som vi har haft stor nytta av i vårt vardagliga liv. Enkla knep för att sakta ner och stilla oss, och för att nå fördjupad tacksamhet, ödmjukhet och empati. Exempelvis att varje dag skriva tacksamhetsdagbok, att utföra kroppslig rörelse i form av t ex yoga eller promenader samt att nyttja de meditaionsspårsom Jörgen spelat in och delat med sig av. 

 

De här dagarna tillsammans med Jörgen var så fantastiska och gav såklart mersmak! Jörgen hade vid ett tillfälle berättat om sitt kommande liveforskningsprojekt på människors kollektiva kärlekshandlingar tillsammans med HeartMath Institute, något som vi gärna ville deltaga i. Han lovade att hålla oss uppdaterade med information om projektet, och rätt vad det var dök det upp ett mail från Jörgen. Och vilket mail sen! Jörgen ville bjuda in oss som HEDERSGÄSTER gäster till sin föreläsningsserie. Han ville visa på betydelsen när vi hamnar i kärleksfulla sammanhang. Vi är så oerhört tacksamma för det här erbjudandet!, vi saknar ord att beskriva den generositet och kärlek som Jörgen överöser oss med!

Stort tack!
Micke & Caroline 

 

”Jörgen Tranbergs ord”

Nu kan du vara med och bidra att ge från hjärtat med en gåva på 10 kr på önskad föreläsningsdag som går oavkortat till Hedersgästerna Caroline och Mickael Edlund resa och uppehälle så de kan deltaga på seminarierna. Allt som finansiellt inte täcker kostnaderna kompenserar Bröderna Jörgen och Christer Tranberg. Vid eventuellt ekonomiskt överskott skänks allt oavkortat till föreningen Livslustfonden, f.d. Stödkompisar.

Läs mer på www.livslust.net

 

 

 

Vi ses snart i ljus och kärlek Sanaz salmasi