DEN RÖDA JULGRANSKULAN VISADE ALLT JAG BEHÖVDE

Men först. 
UniversalHeart- 1 år efteråt i medvetenhet.

Lördagen den 7 maj 2016 så har vi skapat ett event, och denna gång har jag bl.a bjudit in en mycket kär vän, Simon Kachoa. En 25 åring man med hjärta av guld och oerhörd inspirerad föreläsare. Han gick från väga 180 kg och idag tappat hälften av sig själv. Ställde upp på "Biggest Loser" och vann. Som han själv säger. "Det enda jag vann var mig själv resten var bonus". Idag inspirerar han oerhört många människor med samma missbruksproblem.

Jag har blivit inbjuden av honom på hans evenemang och älskar när olika generationer möts i äkthet med stödjande miljöer. Han är också inbjuden för det är dags att UniversalHeart tar ytterligare ett medvetet steg och min förhoppning att ungdomar, yngre människor kommer till den nyfika medvetna dialogen. Simon är det första steget till denna öppning, och jag kan försäkra er han är det absoluta inspirerande dragplåstret som fångar närvaro. I ytterligare 2 dagar erbjuder jag biljetter för halva priset, 295 kr inkl moms.

Givetvis så blir det andra föreläsare och ni som har efterlyst så är denna dag mer kvinnor än män.

Här är länken. 
http://www.ticnet.se/search/?keyword=UniversalHeart+

Tillbaka till den röda Julgranskulan...

Många insikter har landat djupt inom mig...

Jag har gått hela helgen med en större inre visdom, en större kärleksfull stillhet, en bekant djupare insikt, en gråt i kroppens alla celler men absolut ingen ledsamhet. Tvärtom. Men en känslighet av bräcklighet att vi är burna av oss själva.

Behöver ha lite tid innan det förmedlas, då som en trevande tankegång vad som händer, egentligen, men det började med när Lasse Gustavsson sa denna fredag på UniversalHeart.

"När det inte finns någonstans att fly, inga flyktvägar så försvinner smärtan, ångesten, allt vi förknippar med mänskligt lidande".

Där tappade jag det. Gud vad befriande. Där hade jag allt och att vi är burna vid situationer när det finns ingenstans att fly. Alla flyktvägar och nödutgångar existerar inte. Finns inget ens något som heter "flykt" i ens medvetande, vid detta tillstånd.

Kom upp på scen med känsla av fullständigt, komplett kärlek. Lasse säger härligt och fint till mig, "nu är du glad att vara på scen, igen".

Där tappade jag strukturen.

Där hade jag hela innehållet, allt vi har. Där var jag i allt vi har och är.

Först, sade jag ingenting, därefter sade jag "nej denna gång ville jag inte upp på scen". Denna gång ville jag vara med mig, i den beröringen, men själv. Behövde ingen eller inget. Ville inte vara där. Vänder mig mot Lasse som lade armen om mig. Vänder mig mot er och ni ser på mig och jag möts med ansikte av tårar av absolut kärlek, och obeskrivbara ansiktsuttryck. Jag upptäckt ett jag känner en skillnad, närvaro läggs på min vänstra kind.

En tår av mig rinner ner för min kind framför er alla.

Jag hade mig. Jag hade hela mig med dig i just den stunden. Fullständigt buren.

Jag vet det tillståndet, när Björn Natthiko Lindeblad beskrev, "Jesus på korset trodde Kristus hade lämnat honom". Just där händer det något....

Jag har en egen vetskap att vi är konstruerade för detta tillstånd. Vår biologi kan transformera denna perception, detta tillstånd..

Vi har allt...

Vetenskapen har inte svaret på vad det är, endast vetskap-en, visdomen inom oss har.

Jag behöver inte gå in i detaljer av händelsen. Det är inte det jag vill förmedla. Inte viktigt och det är privat. 
Jag vill endast förmedla vad det leder till, förmedla att du har möjligheten till detta tillstånd utan lidandet.

För mig såg jag allt jag behövde veta. Jag var nio år. Jag låg på magen, jag blev utsatt, huvudet vridet åt ena hållet, nertryckt så det fanns ingen flykt väg för min blick, det fanns endast en betraktelse, all min fullständiga blick mot en...

RÖD JULGRANSKULA HÄNGANDE I EN NEDRE GREN AV EN GRAN....

Där såg jag allt, allt i kulans spegling, allt jag behövde veta i den röda julgranskula och ingen smärta på något sätt var närvarande, i det ögonblick försvann allt, allt var som borta... Fast jag hade 1-2 sekunder innan upplevt en enorm smärta bortom beskrivning av ord men i det skede, allt försvann. Något som aldrig kan tas ifrån oss. Oförstörbart. Även att jag var en situation där min barndoms lekfullhet försvann. Där i kulan såg jag mitt liv... Som 9 åring, fast i vuxen form med annat ansikte, kropp mm men jag visste att det var jag. Allt spelade upp där när ingen flyktväg fanns. Nej det var inget hemskt jag upplevde just i den stunden. Innan, ja det var det, efteråt, ja det var det. Men i stunden, nej... Tvärtom. Det var mer livet innan och framför allt livet efteråt som utmanade mig, och mycket i fysiologisk och psykologisk smärta. Men i den stunden. Nej ingenting... 
Allt var buret och jag såg allt.

Den andra berättande sanning, för mig, var igen, Björn Natthiko Lindeblad mening.

"Det ser ut som man behöver inte lida för att uppnå detta tillstånd". Han fortsate. "Det ser också ut att det är precis det som händer i vår tid just nu!"

Alla dessa meningar använder jag konstant i så många år, jag använder allt detta själv för jag har relation till allt detta. Där möter jag dig.

Detta tillstånd existerar inom oss och du behöver inte lida för att uppleva tillgången till det.

Men ja, vid situationer där alla sinnen, tillstånd har endast en möjlighet. Kapitulera...
Detta tillstånd uppkommer när inga flyktvägar finns.

Man behöver inte lida. Man har tillgång till det just nu.

I den kulan såg jag lidandet som kommer komma, försoningen som kommer komma. Hur allt var kärlek för jag log och många var där leende. Kärlek. Även att min psykologiska situation var bortom allt som kan beskrivas.

Insåg att min personliga drivkraft, skapandet av UniversalHeart är för att jag hade behövt ett sammanhang efteråt, tillsammans med all terapi jag uppsökte redan som 19 åring. Jag hade behövt dessa kärleksfulla sammanhang, miljö, människor där vi skapar ett morfiskt fält. Terapin var livsnödvändig men den var aldrig det som den röda Julgranskulan gav mig.

UniversalHeart är det närmsta som denna fredag gav mig. Jag har skapat något jag hade önskat fanns när jag behövde det "andra" som inget annat kunde ge mig. Kärlek i sin renaste form, mig...

Finn din egen "röda julgranskula" i dig. Den finns där, den väntar på dig, den är du...

 

MAN KÄNNER EN VISS STOLTHET!

MAN KÄNNER EN VISS STOLTHET

Men innan jag berättar varför jag känner en viss stolthet så skall jag först berätta något som fick mig idag att skratta så högt.

En nära vän försöker få in mig i ett företag och göra en föreläsning för att se om något program kan göras för de anställda. Företaget har dryga 4,500 anställda men jag skulle börja med 40-50 personer.

Min vän ville förbereda mig på att en av cheferna kommer ringa mig i veckan och i telefon så sa han.

Hmmm Jörgen, du var inte lätt att förklara vem du är om man nu skall vara sann.

Jag svarade.
Ok... Hur menar du, sa jag lite trevande för jag hörde hans eftertänksamma röst i telefonen.

Han fortsatte.
Jo jag hoppas jag inte ställde till det men tror nog att det blir bra.

Ok... Men vad sa du, frågade jag.

Han svarade.
Jo, jag började förklara att du är kunskapsmässigt en fullständig galning men lugnade han att du ser och beter dig normalt och visserligen kan vett och etikett men förklarade att du är på gränsen hela tiden.

Jag kände att jag skrattade högt men reagerade inom mig "en komplett galning", hmmm.

Jaha, svarade jag när jag samlade mig och sade men hur mötte han det då?

Ja sade han. Han frågade vad du hade för kunskaper, alltså titel. Och jag visste faktiskt inte riktigt vad jag skulle säga så jag sa, jo han är en kvacksalvare som har en doktor i det som är ännu inte seriöst i Sverige. 

Blev att vi skrattade tillsammans och jag sade "ja där försvann väl det uppdraget".

Nej det tror jag inte för jag sade också men "du kommer verkligen gilla honom på något konstigt sätt som om han kommer in i cellen och du liksom får inte bort honom där. Som om du vill adoptera honom och ta med honom hem.

Tveksam om jag vill ha det uppdraget.😊

Jag svarade i stil med "men herregud jag kan skicka min CV istället.

Han svarade snabbt, "nej det tror jag inte behövs för jag förklarade att du har den effekten att efter några minuter så vet du att det han säger är så genuint sant så det är värt varje sekund. 😊

Det skall tilläggas att dessa 2 herrar är nära vänner.

Men han avslutade med att säga. "Du Jörgen, jag sade inget om detta med att du mycket ofta pratar om kärlek så det kan du väl skippa i telefonen funkar inte så bra i företagsvärlden. Han säger.
Du kan väl använda de där andra orden som jag inte kommer ihåg vad de heter.

Nollcentermarken, är det så det heter? 

Hahahahahahaha. Det räddade min söndag.

NollPunktsFältet heter det men spelar ingen roll för ordet KÄRLEK kommer vi alla ihåg.

Men. NollCenterMarken 😂😂😂. Ett nytt begrepp för kärlek.

Detta gjorde min söndag så fin.

Nu tilllbaka varför jag är lite stolt.

Vad sägs om detta program denna fredag med dessa rubriker på Universal Heart eventet den 22 maj mellan kl 9.30-17.00.

Lasse Gustavson
- Människans essens. 
En livsbejakare betraktelse av vårt innersta väsen, upplevt alldeles vid dödens rand.

Lasse Gustavson delar en ljusupplevelse han hade som medvetslös efter en brandkatastrof. När han vaknade efter två månader, bränd till oigenkännlighet, var det till en ny värld. 
En värld av skönhet.

Anders Nilsson från HeartMath
- Hjärtats förmåga till inre balans 24-7

MALIN BERGHAGEN
Vardagsmissbrukaren och medberoende i vardagen

En vän, Kajsa Ingemarsson 
Hälsar på oss och skall berätta om värt gemensamma bokprojekt som har blivit oerhört mycket mer än endast en "bok" som heter Hjärtats väg - att hela och helas med kärlekens kraft.

Mina vänner som har varit med från början Mikael Karlholm som så många av oss har en relation till kommer och guidar oss i en meditation.

Jan Jutander och Lars Landstrom mina alldeles egna tekniker och ingenjörer är som alltid mina stöttepelare och bollplank är också givetvis på plats.

Gissa om jag med all rätt känner en viss stolthet.

Och jag själv med nytt, nytt och nya saker....

Jag skall upprepa en önskan om du vill vara ytterligare delaktig så kan du göra följande inför eventet.

Vad kan ett morfiskt fält (medvetetet Matrix) göra för våra liv under ett år?

Ni som deltar som publik så önskar jag följande men allt är givetvis frivilligt. Jag önskar att varje person skriver för hand vad ni drömmer om? Det kan vara vad som helst. Vad är dina drömmar? Vad är din vision? Var/vad får du inspiration från, eller för? Det kan vara privat, sociala och/yrkesmässiga sammanhang, privata önskemål? Precis vad som helst. Våga drömma!

Vetenskapligt bevisat. Den som inte har modet att drömma så sker saker i motstånd.

Strukturen skall vara följande.

1. Papper och penna börja skriva vad du önskar, precis vad som helt. Materiellt, tillstånd, önskan för dig själv och andra?

2. Skriv och förklara varför du önskar och skriver det du önskar? Vad skulle syftet vara? Vad finns din meningsfullhet i det du önskar? Ägna mycket tid till att förklara varför?

3. Skriv ner enkla förklaringar vad som skulle behövas för att nå önskemålet, drömmen, visionen? Vad som helst. Det kan kännas orimligt, har ingen betydelse. Skriv ner allt om du hade all kraft, alla ekonomiska resurser, allt nätverk som behövs. Om miljön var perfekt? Hur skulle du då göra?

4. Alla dina önskar, drömmar och visioner har endast ett "krav". Det skall ageras i Compassion. Du skall kunna skriva/förklara, få en glädjande relation när du ser hur Du skall gynnas utan att Du förbrukar dig själv. Och när det är i Compassion så skalla andra gynnas av din dröm, vision och längtan. Det kan vara din kära, dina barn, föräldrar, granne, arbetskamrat, vän, avlägsen person, hund, undulat, sniglar ute i skogen , eller det du väljer. Skriv ner hur din vision, dröm längtan agerar i äkta Compassion.

5. Ta alla dina skrivna sidor, lägg dem i kuvert, och försegla det så ingen annan kan öppna ditt brev.

6. Skriv förnamn och efternamn med bläck på framsidan av kuvertet.

7. När du kommer på morgonen den 22 maj så kom fram på scenen. Där finns en stor låda där jag önskar du skall lägga din skrivna vision, dröm och längtan.

Kl 9.30 så ger jag instruktioner vad som kommer hända med ditt kuvert. Allt är frivilligt men anser att det är så oerhört värt din tid att göra detta. 
Jag kommer förklara ingående vad som händer när du gör det i sammanhang i relationer med gynnsamma miljöer.

Varmt välkommen till all lyssna på oss alla den 22 maj.

Biljetter kan köpas på www.ticnet.se sök på Universal Heart

Mer info finner du på www.universalheart.se

Ps. Du kommer också få hälsa på min fina bror, Christer Tranberg.